Aktiviteter

Aktiviteter på og i nærheten av Ringnes Gård
Det finnes et godt utvalg av sommer og vinteraktiviteter på gården og i nærheten av gården. I denne siden kan du lese mer om disse aktivitetene, og finne lenker til organisasjonene som driver disse. På denne måten vil du best kunne planlegge din visitt!

 

Kontakt oss idag for mer informasjon om aktiviteter.

Kontakt oss

 

 

Aktiviteter på Ringnes Gård
På gården kan du oppleve ekte norsk bryggeri og gårdshistorie kombinert med førsteklasses mat, boblebad, ølsmaking i stabburet med mer.

Ølhistorie i egen pub
De gamle utedoene på gården er totalrenovert og bygd om til pub. Puben tilbyr mange spennende øl-smaker direkte fra Ringnes bryggeri, og vil gi deg en spennende smak fra den gamle bryggeri-historien på gården.

Badstu og boblebad
Koble av med et deilig boblebad på terrassen i naturskjønne omgivelser etterfulgt av en runde i badstuen på Gården.

Spennende smaksopplevelser i stabburet
Kom innom stabburet på Gården for en spennende smaksopplevelse som tar deg tilbake i tid. Her kan du få smake på et godt utvalg av spekemat, øl- og vin-sorter. Stabburet byr på mange spennende, historiske smaksopplevelser som du garantert kommer til å huske i lang tid fremover.

 

 

Sommeraktiviteter:
- Golf på Norefjell Golfbane
Norefjell Golfbane ligger vakkert til ved Noresund og Krøderfjorden. Banen er åpen for alle og karakteriseres av uformell atmosfære, frisk fjelluft og stillhet. Norefjell Golfklubb er et fullverdig anlegg med 18 hulls skogsbane, øvingsfelt med drivingrange, putting green og klubbhus.
https://www.norefjell-golf.no/

- Fottur på Norefjell´s høyfjellsplatå
Toppturer på Norefjell kan by på vakker norsk natur i spennende fjellandskap.
https://www.visitnorway.no/reisemal/ostlandet/norefjell/

- Båtturer på Krøderfjorden med MS Kryllingen, inntil 70 pers
Fra Gjendevannet til Krøderen kommer nye MS Kryllingen II. Båten tar imot deg, ditt firma eller dine venner og gjester for en eventyrlig tur på den vakre innsjøen Krøderen. Båten er 50 fot lang og tar inntil 75 passasjerer.
https://kryllingen.no/

- Hanne-Høne, landhandleri, vinsmaking mm.
Veikåker gård er en gammel skysstasjon fra 1789. Gården er restaurert tilbake til slik den en gang var så langt som mulig. Her er det mulig å besøke dyrene på gården, handle lokalt og kortreist mat i landhandleriet, bestille vinsmaking m.m.
http://www.hannehone.no/

- Villa Fridheim, eventyrmuseum ved Krøderfjorden
Eventyrmuseet Villa Fridheim holder til i Villa Fridheim, en bygning i sveitserstil i Krødsherad. Museet ble startet i 1986, og er i første rekke knyttet til Asbjørnsen og Moes virke som samlere, gjenfortellere og utgivere av eventyr. Utstillingene omfatter enkelte gjenstander etter de to folkeminnesamlerne og eventyrfortellerne, samt eventyrillustrasjoner, sceniske modeller og ulike moderne installasjoner over ulike eventyrmotiver.
http://www.villafridheim.no/

- Krøderbanen, Museumsjernbane
Krøderbanen ble åpnet i 1872 og er en av de eldste jernbanene i Norge. Banen ble bygget som smalsporsbane og ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Deretter ble banen og stasjonene liggende nesten uforandret til den ble nedlagt som NSB-bane i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsjernbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen.
https://njk.no/kroderbanen

 

 

Vinteraktiviteter:
- Norefjell skisenter
Kun fem minutter fra Ringnes Gård, finner du et av Norges største skisenter. Norefjell har nordens største fallhøyde i heisanlegget med 1.010 meter. Her finner du 14 heiser, 30 nedfarter og løyper som passer alle nivåer. Med skikjøring både over og under tregrensen får du fin skikjøring uansett lysforhold.
https://www.norefjell.com/Norefjell-skisenter

- Norefjell ski og spa
På Norefjell ski og spa kan du kombinere ski med velvære, herlig massasje, gode måltider, myke senger og spennende opplevelser.
https://norefjellskiogspa.no/

- Lauvlia, Theodor Kittelsens hjem i Prestfoss
Lauvlia var hjemmet til kunstneren Theodor Kittelsen (1857-1914). Han er en av Norges mest folkekjære kunstnere. Kittelsen er kanskje mest kjent for sine eventyrtegninger og stemningsfulle malerier av folk og troll, dyr og landskap. Alle husene, bortsett fra fjøset, står som de gjorde i familien Kittelsens tid. Guiden som tar deg med på en omvisning i hovedhuset, vil la deg bli nærmere kjent med Th. Kittelsen som kunstner og som menneske.
http://www.lauvlia.no/

- Vassfaret Bjørnepark i Flå
Bjørneparken er en dyrepark med mange og flotte bjørner. Men, her finner du også en rekke andre dyr som gaupe, rev, elg, rådyr, hjort og en rekke ”husdyr” som geiter, hest, gris, høner og ikke minst pinnsvin. Disse kan du møte, og flere av de kan stelles og koses med.
https://bjorneparken.no/

 

Kontakt oss idag for mer informasjon om aktiviteter.

Kontakt oss