Aktuelt

Gårdsbryllup på Ringnes Gård

Publisert: 05/07/19 Oppdatert: 15/08/22

Det er jo litt klisjé å si, men jeg vet ikke helt hvilken annen måte jeg skal beskrive det på, sier Céline Henriette Maagerøe nølende. Hun trekker på smilebåndet, ler litt forlegent. Det er sitt eget bryllup på Ringnes Gård i Mars hun mimrer tilbake til, og som hun nå forsøker å sette ord på. Hun trekker på det, forsøker å finne en annen måte å beskrive det på, men slår det fra seg.

- Det var rett og slett eventyrlig!

 

 

Det var på lille julaften i 2017 det hele startet. Mens snøen lavet ned utenfor hytta på Norefjell, og vinteren for alvor hadde satt fart og lagt seg over by og fjell, sa Celine Henriette Maagerøe og kjæresten Christoffer Maagerøe ja til hverandre – ja til å bli mann og kone, og ja til et vinterbryllup. For med to som er så glade i vinteren, hytta på Norefjell og hvitt landskap, var det ikke noen tvil: vinterbryllup skulle det bli. Påsken etter dro de på befaring til et sted like ved hytta og bratte skibakker. Under Norefjell, langs Krøderfjorden lå Ringnes Gård, nyåpnet med nytt vertskap.

- Vi var på påskeferie, og dro innom gården for å ta en titt og avklare hvilke tilbud som fantes. Vi har hatt hytte i nærheten av Ringnes Gård i alle år og var veldig klare på at vi ville ha bryllup på fjellet. Det er ikke mange steder på Norefjell som tilbyr plass av den størrelsen på vinteren heller. Det var helt perfekt for vår del. Det er et område som betyr mye for oss begge, forteller Maagerøe.

I løpet av mai 2018 booket de gården, og deretter gjenstod «kun» den store planleggingen.  Selv bor ekteparet i Oslo når de ikke er på hytta, står på ski eller nyter vinteren på andre måter. Heldigvis er det ikke lange veien fra sentrum til eget paradis, med en halvannen times kjøretur er reiseveien kort.

 

 

Hva var det viktigste for dere i jakten på valg av lokale?

- Det viktigste for oss var først og fremst årstiden. Vi ønsket et vinterbryllup, og stedet vi skulle holde det på måtte omfavne og rettferdiggjøre årstiden på riktig måte. Vi ønsket noe som vi begge kunne kjenne en slags tilhørighet til, og derfor falt valget til slutt på Ringnes Gård. I tillegg til at det lå så vakkert til, hadde det også overnattingsplasser til flere av gjestene våre. Lokalene er helt nydelige, og dessuten er det et sted med mye historie. Det har jo vært en del svenske kongeligheter innom før i tiden, og ettersom Christoffer er svensk, var det jo litt ekstra stas sånn sett.

 

 

Hvordan foregikk planleggingen?

- Jeg fikk veldig god kontakt med daglig leder, Kenneth fra starten av! Vi hadde god kjemi, kommuniserte og forsto hverandre godt. Han var veldig opptatt av å legge til rette for oss, var åpen og ekstremt serviceinnstilt! Jeg er et kontrollmenneske, og var veldig opptatt av å få en del på plass fra tidlig av, spesielt med tanke på budsjett. Vi fikk komme innom når vi måtte ønske, fikk gode tips og jevnlige oppdateringer. Vi kom med en visjon, og de hjalp oss med å gjennomføre den. Kenneth var alltid imøtekommende og løsningsorientert! Nesten litt sånn at du begynner å lure på om det virkelig er sant, ler Céline.

 

Sammen med Morten Leite er Kenneth Kvam Tangen vertskap på Ringnes Gård, og begge har lang erfaring fra hotell-, restaurant- og reiselivsbransjen. Sammen ønsker de å tilby et produkt der kvalitet og personlig service står i fokus, og der stedets historie skal løftes og bringes videre.

 

- Jeg fikk et inntrykk av at de som jobber der elsker jobben sin. De tar ordentlig vare på kundene sine, og er veldig omsorgsfulle. Jeg følte meg ivaretatt og hørt, presiserer Céline.

 

 

Hva gjorde Ringnes Gård så spesielt for dere?

- Det ga en eventyrlig og magisk ramme. Stedet er utrolig vakkert, og åpner for at du kan ha en veldig intim opplevelse med nære venner og familie. Det var egentlig alt jeg kunne ønske meg. Vi hadde en kick-off på fredagen da alle gjestene kom, med rømmegrøt og spekemat. Gjestene fikk øl på rommet når de sjekket inn, og Christoffer og jeg fikk champagne på bryllupsnatta. Selve dagen var også helt fantastisk. Vi fikk champagne og frokost om morgenen, da åpnet de også noen dører på rommet vårt slik at det ble dobbelt så stort. Brudepikene og jeg ordnet oss til dagen og fikk boltre oss skikkelig!

 

 

Er det noen spesielle øyeblikk fra feiringen du vil huske spesielt godt?

- Å, ja, det tror jeg er mange! Bare det å ha middagen i ballsalen, det var så ærbødig og storslått! Vi følte oss nesten kongelige der vi satt. Etter middag ble det ryddet til dans. Tenk deg å danse brudevals i kongens hall! Og med all den snøen utenfor, det høres kanskje litt teit ut, men det var som om vi badet i snø. Det kunne ikke blitt vakrere! Jeg blir så glad av å tenke på det nå, utbryter Céline henrykt.

 

- I tillegg fikk gjestene tilbud om ølkurs med lokalt øl, og vi fikk velge mellom ulike bryllupsmenyer, en klassisk en, og en som var mer tradisjonell. Mat og drikke var upåklagelig. Det var kortreist og lokal mat, og veldig originalt alt sammen. Etter at vi var ferdig i ballsalen, gikk vi i tog opp til låven der det var duket for fest. Da var det tent fakler og stjerneskudd. Ja, det snødde til og med!

 

Céline forteller entusiastisk om vielsen i Olberg kirke i Noresund, bildene de tok i foten av slalåmbakken, brudeskålen i låven på Ringnes Gård, og festmiddagen i ballsalen i hovedhuset. Midt i en setning stopper hun plutselig opp, hun kommer på det øyeblikket faren hennes fant ut at han hadde glemt lommetørkle til vielsen.

 

- Tenk, da dro Kenneth hjem til sin private bolig og hentet ett av sine egne lommetørklær som faren min kunne få ha under vielsen! Det er sånne små, fine gester man setter så pris på, og som gjør dagen jevnt over bekymringsløs for oss som vil nyte dagen, men hele tiden er litt stressa for at ting skal gå som planlagt.

 

 

Ville dere anbefalt Ringnes Gård videre?

 

- Absolutt! Det er ikke bare stedet som er så flott, historien det har er også helt unik. Vertskapet er opptatt av at du skal få en så fin opplevelse som mulig, og er villig til å gi det lille ekstra. Vi hadde en del svenske gjester, og de var helt bergtatt av stedet, omgivelsene og landskapet! Selv har vi planer om å dra tilbake for å feire bryllupsdagen, og det gleder vi oss stort til.

 


 

Ta kontakt for mer informasjon eller spørsmål om bryllup på Ringnes Gård

 

Kontakt oss