Konferanse på Ringnes Gård
- En gang da jeg var her på hytta mi, så satte jeg meg i bilen, kjørte bort og banket på døra. Da var det stille og rolig der, men de som drev det åpnet, og etter en halvannen time med omvisning ble jeg helt forelska! Du er jo nesten gæren hvis du ikke liker et sånt sted, ler Ludmann.
En helg i begynnelsen av Mars 2019 fikk derfor Ringnes Gård besøk av en gruppe på rundt tretti stykker som skulle ha organisasjonssamling for Tannpleierforeningen.
- Vi var en mindre gjeng fra administrasjonen som ankom kvelden før. Jeg husker vi gikk opp på tunet der og fikk helt hakeslepp! Vi måtte stoppe opp og ta inn over oss stedet, det var så storslått. Bare døra inn til hovedhuset var noe eget, det var som å bli dratt inn i en Ivo Caprino-film, forteller Ludmann entusiastisk.
Under planleggingen av samlingen var Linda Ludmann i dialog med daglig leder Kenneth Kvam Tangen som hjalp til med organisering av overnatting, måltider, konferanserom og diverse utstyr de måtte trenge.
- Jeg husker jeg spurte Kenneth om han hadde noen menyer jeg kunne få se på, slik at vi kunne planlegge måltidene. Vi kan godt sende menyer, svarte han, men hvis kokken får lov så vil han gjerne overraske! Det sa jeg ja til, og det angrer jeg ikke et sekund på! Alle måltider var en opplevelse, dessuten var det spennende å ikke vite hva som kom. Alt vi fikk servert var produkter fra nærmiljøet, det skulle være lokalt og mest mulig fra egen gård og området rundt Krøderen. Det var nydelige smaksopplevelser under hele oppholdet!
Den første kvelden gjorde Ludmann og resten av administrasjonen seg kjent med stedet, fikk øl fra stedets egen tappekran fra Ringnes Bryggeri, spiste hjemmelagde elgkarbonader til middag, før de avrundet kvelden i Thunestua, et lite hus med tilknytning til gården og sengeplass til seks personer. Der satte de seg ned i sittegruppen i oppholdsrommet, tente i peisen, og gjorde seg klare til resten av følget skulle ankomme dagen etter.
- Det var nesten umulig å dra derfra den kvelden, husker jeg. Det var så stemningsfullt og hyggelig å sitte rundt peisen i det flotte lille huset. Der kunne dronningen og kongen overnattet, for å si det sånn! Det var jo ikke alle av oss som hadde sengeplass der, så vi andre måtte komme oss tilbake til gården og til sengs til slutt. Men en pangstart på oppholdet var det så absolutt!
Dagen etter kom resten av de tilreisende fra organisasjonen som også ble tatt godt imot med litt mat og drikke til å begynne med, før de ble fordelt på rommene sine og fikk kommet i gang med dagens opplegg. Konferansen ble holdt på møterommet kalt «Fjøset», en godt vedlikeholdt låve med fine fasiliteter, garderobe og toalett, alt av audiovisuelt utstyr, et forrom til pause-buffet, kaffe og te.
- Alle som kom var overbegeistret over stedet, på veien opp mot hovedhuset tuslet alle rundt på tunet, tok bilder og gjorde seg kjent. Når du ankommer stedet, går du inn på et nydelig tun med små tømmerstuer, vakre blomsterbed, flott utsikt og natur, det er som om pulsen senkes med én gang!
Senere på kvelden var det gjort klart til middag i spisestuen, en storslått sal med flotte bilder og historikk på veggene.
- Da vi gikk inn for å spise middag i spisesalen var det som om vi ble dratt tilbake hundre år i tid. Det var dekket så fint på, ja, det føltes nesten som om vi var midt i en bryllupsmiddag, spør du meg! Alle måtte stoppe opp for å se på maleriene og det som var skrevet om stedet på veien inn, så det tok litt tid før vi fikk satt oss for å spise, ler Ludmann.
Når middagen var over, var alle mette av både inntrykk og mat, og gikk for å legge seg, eller samlet seg for noe sosialt i oppholdsrommene, ta et bad eller badstue i de ombygde utedoene ute på tunet. Der hadde også vertskapet tent fakler for å lyse opp stien, noe som ga Ludmann ekstra lyst til å bare kaste seg på en sledetur i snøen.
- De fleste ville faktisk legge seg litt tidlig, slik at de kunne rekke å være en av de første inne på kjøkkenet om morgenen! Der var det ikke store plassen, men alle ville sitte der for å ta morgenkaffen sin og slå av en prat med kokken og hverandre. Ola, som kokken het fortalte mer enn gjerne om maten der, og delte av sin kunnskap og lidenskap. Det var en helt nydelig måte å starte dagen på, før vi dro til låven igjen for ny konferansedag. Og så var det plutselig pausemat – ikke at noen egentlig trengte det, men så nydelige rundstykker, da! Både smaksopplevelser og service var gjennomsyra av at de som jobbet der virkelig var glad i stedet. De var veldig varme og jordnære alle sammen, og ikke minst løsningsorientert!
For Linda Ludmann og Tannpleierforeningen er det viktig at de som deltar på samlingene har det godt, er sammen og deler kunnskap. På spørsmål om hvorfor de valgte akkurat Ringnes Gård, presiserer Ludmann viktigheten av selve opplevelsen og samholdet noe sånt kan gi til en større gruppe.
- Det er viktig å lete etter et sted som gir mye varme og sjel når du skal ha sånne samlinger, folk reiser og bruker mye tid, det gir ikke samme opplevelse på et stort hotell nær en flyplass, her er vi sammen, og her er det fint. Det er en opplevelse som er sjelden. Vi kunne valgt noe annet, et hotellopphold for eksempel, men hva slags inntrykk sitter du igjen med da? Dette er en opplevelse for livet! Det gjør noe med folk, de føler seg takknemlig, og jeg har troa på at man blir mer sammensveisa av et slikt unikt opphold, og husker det som ble gjort og sagt. Prismessig er det heller ikke dyrere enn noe annet, det ligger på samme pris som vanlige konferansepakker, men her er heller reiseveien noe dyrere – men reisen opp dit er jo så vakker den og!
Linda Ludmann har anbefalt Ringnes Gård videre til andre som vurderer steder å ha konferanser eller jobbrelaterte samlinger, ikke minst vil hun dra dit igjen privat.
- Dette stedet fortjener å leve! Det er så mange muligheter der for å holde ulike arrangementer, konsert, teater, ja, det meste av kunst og kultur! Jeg kommer mer enn gjerne tilbake, både med jobben eller privat.
Ta kontakt for mer informasjon eller spørsmål om kurs og konferanse hos Ringnes Gård