Aktuelt

Kreativ hvilepuls ved foten av Norefjell

Publisert: 15/08/22 Oppdatert: 17/08/22
(Amedia) De historiske omgivelsene ved herskapelige Ringnes Gård er en opplevelse i seg selv. Med topp moderne møterom, skreddersydd meny, ølsmaking, og pub med badstu og boblebad, ligger det godt til rette for produktive møter og sosialt samvær.

Kun halvannen times kjøring fra Oslo ligger en av Norges eldste middelaldergårder. Ringnes Gård ligger vakkert til, tilgjengelig, men likevel skjermet. 

–Det skjer noe med gjestene våre når de runder låvehjørnet på vei fra parkeringsplassen. Vi hører ofte at når de kommer inn på tunet, starter en timeout fra hverdagen. Stillhet, utsikt over Krøderfjorden, og samtidig bare 90 minutter fra Oslo– det er noe unikt med det, sier hotellsjef Kenneth K. Tangen. 

Her kan man sette seg på balkongen med en kaffe til frokost, mens en i ro og fred nyter den spektakulære utsikten utover fjorden. På gården møtes de historiske fellesarealene med moderne overnattingsfasiliteter og digital kommunikasjonsteknologi. 

–Perfekt for grupper som ønsker for eksempel styremøter, seminar, kurs, eller kanskje et strategimøte, sier han, og legger til at de også arrangerer bryllup og andre sammenkomster. 

 


Historisk sus - en av Norges eldste middelaldergårder
Gårdens historie strekker seg minst 700 år tilbake i tid. Etter storbrannen på 1600 tallet var det kun deler av låven igjen.  

–Dette er en av Norges eldste middelaldergårder, sier Tangen, og forteller at hotellet nå drives på hjemgården til Amund og Ellef Ringnes, som startet Ringnes bryggeri i Oslo.

Nå er det Knut Erik Ringnes som eier gården, som han overtok etter sin far. Den ærverdige eiendommen ved Krøderfjorden har gått i arv i samme familie i generasjon etter generasjon. I dag inviterer Tangen og hans partner Morten Leite til en unik opplevelse.

–Vi har en ledergruppe som snart kommer tilbake for syvende gang, smiler Tangen.


Kort om Ringnes Gård 
Antall rom: 15 
Antall senger: 44
Kapasitet møterom: 40
Gangavstand Ringnes Brygge: 10 minutter
Kjøretid Norefjell skisenter nedre: 6 minutter
Kjøretid fra Oslo: 1,5 timer


Skreddersydde muligheter
–Med personlig service i fokus prøver vi å tilrettelegge så godt det lar seg gjøre for gjestene våre, sier Kenneth.

Gruppene som kommer, kan være fra rundt åtte til over førti personer. Ofte disponerer de hele stedet, og kan derfor få et skreddersydd opplegg.

–Det kan være tidspunkt for innsjekk, utsjekk, måltider og meny, eller tilpasning av aktiviteter etter ønske. Noen har for eksempel teamsmøter som må inn i planen, og dette tilpasser vi oss etter, forklarer han. 

Møterommene ligger i hovedhuset og på låven, og er utstyrt med det som måtte trenges av digitale verktøy. Stilen er gammel, og det er mye historie hengende på veggene. 

–Dette er Ellef Ringnes´ original tapet, og hvert av rommene har sin egen sjarm, sier Tangen, og peker på en tidstypisk tapet med geometriske figurer i duse farger. Han legger til at de også kan tilby en smak fra den gamle bryggeri historien, med ølsmaking og for eksempel spekemat.  


Mat og drikke
På herregårdskjøkkenet i hovedhuset jobbes det for fortreffelig mat. 

–Mat og drikke er en del av opplevelsen, og kokken hilser gjerne på gjestene, sier hotellsjefen, og fortsetter: 

–Vi forsøker å servere lokal og kortreist mat når det er mulig. Gårdseieren jakter selv, og det serveres blant annet viltkjøtt av dyr som han har skutt i jaktområdene bak gården. 


Ølsidig matopplevelse 
Det er ikke til å legge skjul på at det er øl i fokus på Ringnes Gård. Bryggeriet er ikke en del av gården, men det er en viktig del av familiehistorien. 

–Gjestene våre får oppleve øl i en ny dimensjon. Vi er opptatt av å bruke øl, både i og til maten. Blant annet serverer vi håndplukket dessertøl, og de aller fleste blir positivt overrasket, sier Tangen. 


Pub og badehus
Etter flere timer i møterommet anbefaler vertskapet ved Ringnes Gård en tur på deres lokale pub, etterfulgt av en tur i badehuset. 

- Bygningen som tidligere inneholdt utedoene, er nå bygget om til pub.  Herre- og damegarderoben er gjort om til en badstu med boblebad på terrassen og utsikt mot Krøderfjorden. En tur hit er veldig populært blant våre gjester, forteller Kenneth.


De historiske
Tangen forteller stolt at Ringnes Gård er medlem hos «DE HISTORISKE – hotel og spisesteder». Det er en medlemsorganisasjon som består av mange av mest sjarmerende hotell og spisesteder i landet. Nåløyet er trangt, og punktene mange. Blant annet er vertskapsrollen sentral, og historiefortellingen i fokus.

–Det setter en høy standard i alle ledd. Både for oss, men også i forhold til hva kundene kan forvente, sier hotellsjefen, som tidligere har jobbet som hovmester på den anerkjente Theatercafeen på Hotel Continental i Oslo. 

–Som «De historiske» sier: Det er et besøk man tar med hjem, avslutter Kenneth K. Tangen.


 

Bestill et uforglemmelig opphold på Ringnes Gård - Kontakt oss i dag.

 

Kontakt oss